Telefon

Denizli Hafriyat Şirketlerin den Denizli İnci Mini Kepçe

  • Anasayfa
  • Habeler
  • Denizli Hafriyat Şirketlerin den Denizli İnci Mini Kepçe

  • Telefon İle Hemen Ara

    Telefon İle Hemen Ara WhatsApp ile iletişime geç

    Denizli Hafriyat Şirketlerin den Denizli İnci Mini Kepçe

    HER TÜRLÜ ZEMİNDE HAFRİYAT İŞLERİ

    Alt yapı sorunlarının çözümü için günümüz şartlarında hafriyat zorunlu bir kavram halini almıştır.

    Hafriyatın döküldüğü alanlar ayrı bir kaynak oluşturmaktadır. Hafriyatın döküldüğü alanlar mera olarak kullanılabilir. Hafriyatın döküldüğü alanlar erozyona kesin çözüm olur. Hafriyatın döküldüğü alanlar verimli hayvancılık alanı olarak kullanılabilir. Hafriyatın döküldüğü alanlar temiz su havzası olarak kullanılabilir...

     

    Bir yapının toprak altında kalan, yapıya dayanak olan duvar, taban ve diğer bölümlerinin tamamı temel olarak adlandırılır. Bir yapının ortaya çıkarılması için arazinin kazılması işlemi ise temel kazısı nedir sorusuna basit bir cevap olabilir. Temel kazısına başlamadan önce gereken tüm tedbirler alınmalıdır.

     

    Bitişik nizam yapılar ülkemizde oldukça sık rastlanan yapılardır. Bu yüzden bitişik nizam temel kazısı nasıl yapılır konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur.

    Bitişik nizam temel kazısında ilk dikkat edilmesi gereken husus yan binanın temelinin sağlama alınmasıdır. Bu yüzden yan bina kotu altına inmemek gerekir ya da en fazla 40-50 cm kadar altına inilmelidir.
    Zemin etüdü burada çok önemlidir. Burada zeminin içeriği, içsel sürtünme açısı, yeraltı su seviyesi muhakkak ölçülmelidir.